1. Home
  2. Handleiding Universiteit Leiden Videoportal
  3. 14. Kaltura Live Room
  4. Een host kanaal aanmaken

Een host kanaal aanmaken

Belangrijke opmerking! Als u een Blackboard of Brightspace-cursus heeft, ga dan naar het betreffende Blackboard of Brightspace-rubriekhoofdstuk.

Het kanaal aanmaken
Kanaal privacy aanpassen
Live Room Activeren
Gebruikers toevoegen
Aanpassen van gebruikers rechten

  • De eerste stap is om naar video.leidenuniv.nl te gaan en in te loggen met de knop aan de rechterbovenkant van het scherm.
  • Nu u bent ingelogd op de knop waarmee u vroeger hebt ingelogd, staat uw naam nu op het scherm. Druk daarop om de menu-opties te openen die beschikbaar zijn voor uw account.
  • Selecteer ‘Mijn kanalen’.
  • Druk in het nieuwe scherm op de knop ‘Creëer kanaal’. Of als u al een kanaal heeft aangemaakt of managementrechten heeft op één van de stappen voor het aanmaken van een kanaal, kunt u deze overslaan.

Het kanaal aanmaken.

  • Om een kanaal aan te maken vul je de volgende velden in:
    • Titel.
    • Een korte omschrijving.

Kanaal privacy aanpassen.

Een kanaal staat standaard ingesteld op ‘Private’ waardoor alleen uzelf dit kanaal kan zien. Om dit te openbaren zult u contact op moeten nemen met een facultair video coordinator.

In de meeste gevallen is het omzetten van een kanaal naar ‘Restricted’ goed genoeg daar dit toestaat dat iedereen met een ULCN die ingelogd is op video.leidenuniv.nl uw kanaal kan vinden en de bijdragen aldaar te kunnen bekijken.

  • Om een kanaal beschikbaar te maken voor je publiek zal er een privacy level aangepast moeten worden. De meeste gebruikers hebben alleen de ‘Private’ optie. Sommige ‘powerusers’ zoals de deo coordinatoren kunnen meer en kunnen dit voor jou instellen.
    • De standaard instelling is ‘Private’. Dit betekend dat alleen leden van het kanaal (die je uitgenodigd hebt) toegang hebben tot het kanaal en diens content.
    • De ‘Restricted’ kanalen zijn vindbaar en bekijkbaar voor iedereen met een ULCN login. Contacteer je facultair video coordinator om de privacy aan te passen.

Live Room Activeren.

  • IIn ‘Options’ kunt u het vakje ‘Enable Newrow Live Room’ aanvinken. Deze optie is nodig om uw live room beschikbaar te hebben voor u en uw gebruikers.
  • Ik zou adviseren om het vinkje bij ‘Commentaar in kanaal’ uit te zetten om onnodige rommel te voorkomen, omdat je dit kanaal alleen voor de Live Room gaat gebruiken.
  • Als u de bovenstaande stappen hebt gevolgd, drukt u op de knop ‘Save’ onderaan de pagina.
  • Na het opslaan van uw kanaal kunt u naar de pagina ‘Edit’ gaan, waar u nog enkele wijzigingen kunt aanbrengen.

Gebruikers toevoegen.

  • In de tabs bovenaan selecteer je ‘Users’ (zie hieronder).
  • Selecteer nu ‘Add Members’ (te vinden rechtsbovenaan de pagina).
  • In de nieuw geopende pop-up kunt u gebruikersnamen typen. De eenvoudigste methode is om hun ULCN naam te typen, of als deze onbekend zijn hun volledige naam te typen. Zodra u een naam heeft ingetypt, verschijnen de beschikbare opties eronder. Selecteer de juiste gebruiker.
    • Herhaal dit proces voor elke gebruiker die je toe wilt voegen (met het toestemmingsniveau zoals geselecteerd onder het invoerveld, u kunt het toestemmingsniveau achteraf altijd nog wijzigen).
      • Member: Kan content zien maar niet toevoegen, verwijderen of aanpassen.
      • Contributor: Can content zien en toevoegen.
      • Moderator: Can content zien maar ook gebruikers interacties zoals comments modereren. Deze gebruikers worden ook moderator in de Live Room!
      • Manager: Kan alle content zien, toevoegen, verwijderen en bewerken en zal ook moderator zijn in de Live Room!

Houd er rekening mee dat studenten die nog niet eerder zijn ingelogd in het systeem, niet worden gevonden! Ga niet verder met het toevoegen ervan als je geen positief resultaat krijgt zoals hieronder aangegeven:

  • Om het gevonden lid toe te voegen, selecteer hem/haar in de resultaten om deze persoon toe te voegen aan je kanaal.
  • Zodra je leden hebt toegevoegd met het geselecteerde toestemmingsniveau en klaar bent om ze toe te voegen aan je kanaal, druk je op ‘Add’.

Changing user permission levels.

  • Nu je leden hebt toegevoegd kun je hun toestemmingsniveau wijzigen, verwijderen of als eigenaar instellen met behulp van de pictogrammen aan de rechterkant van de gebruikerstabel.
    • Potloodicoon: Bewerk het gebruikersmachtigingsniveau (waar je manager in de eerste afbeelding hieronder ziet wordt dit een pulldown menu, zie de tweede afbeelding hieronder).
    • X icoon: Verwijder de gebruiker.
    • ‘Set as owner’: Geef het eigendom van het kanaal aan deze persoon (kan niet ongedaan worden gemaakt en zal ertoe leiden dat u het eigendom van dit kanaal verliest).
  • Wanneer u op het potloodpictogram hebt gedrukt en die gebruikersrol in het uitklapmenu hebt gewijzigd, klikt u op het diskettepictogram (waar het potloodpictogram zich vroeger bevond) om die nieuwe rol op te slaan (zoals hieronder weergegeven):
  • Klik op ‘Save’ onderaan de ‘Edit’ pagina.
  • Klik op ‘Back to Channel’.

Uw kanaal is nu klaar voor gebruik! Ga door naar het volgende subhoofdstuk om de live-vergaderruimte te gebruiken.

Was this article helpful to you? Yes 1 No

How can we help?