Week 8: 7 Antwoorden

number-181539_640Na zeven weken 7 Mobiele Dingen waren er een aantal vragen die het verdienden om te worden beantwoord in een aparte post. Dus vandaar Week 8: 7 Antwoorden.

1. Blijft de cursus beschikbaar?
Ja, de cursus blijft online en beschikbaar.

2. Komt er in de toekomst ook een zoekfunctie voor artikelen in BrowZine?
BrowZine werd in eerste instantie ontwikkeld als vervanging voor het tijdschriftenplankje, als plek waar je kunt bladeren door de tijdschriften die je regelmatig leest. BrowZine krijgt veel vragen over het creëren van een zoekfunctie op artikelniveau en ze zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is om deze toe te voegen aan hun product.

3. Wanneer je een e-book download en aantekeningen maakt, blijven deze dan bewaard nadat de uitleentermijn verstrijkt?
Nee, de aantekeningen die je maakt in Ebsco of EBL boeken via BlueFire of de Ebscobooks app verdwijnen. Mocht je een boek via de online reader op de PC lezen, kun je wel aantekeningen opslaan voor later.

4. Hoe kan ik artikelen of boeken die niet gedigitaliseerd zijn of te vinden zijn via een database in de diverse reference managers invoegen?
Dat kan door ze gewoon handmatig toe te voegen.

5. Privacy?
Bijna elke week waren er wel vragen over privacy en online veiligheid. Het is een ingewikkeld onderwerp waar niet één-twee-drie een pasklaar antwoord op te geven is. Bits of Freedom heeft een handige toolbox gemaakt waar je heel veel informatie en tips over het onderwerp kunt vinden.

6. Technische vragen over de tablet
Wij kunnenhelpen bij hele algemene vragen, maar onze kennis beslaat hoofdzakelijk Apple iOS en Samsung Android tablets, voor andere soorten tablets is onze kennis niet altijd toereikend. Het ISSC ondersteunt tablets een heel klein beetje, maar ook niet heel uitgebreid omdat het op de hoogte blijven van de verschillende apparaten, merken en besturingsprogramma’s teveel tijd kost. Een goede manier om toch antwoorden te vinden is gewoon Googlen, want voor heel vragen en problemen zijn er antwoorden te vinden op hulpforums of blog posts met antwoorden en uitleg.

7. Webprinten
De meest ingewikkelde vraag was hoe je kon printen vanaf je tablet. Maar dat is misschien ook een vraag die studenten hebben, dus bij dezen een uitgebreide, geillustreerde uitleg in de gelinkte PDF.

Printen vanaf je tablet

2 gedachten over “Week 8: 7 Antwoorden

  1. De zeven antwoorden geven ook mijn ervaringen weer. Over de beveiligingsproblemen maak ik mij echt zorgen. Is het voldoende om de betreffende app’s te verwijderen, of is het beter om de Android terug te brengen naar fabrieksinstellingen?

    En als je thuis wilt printen zijn er een aantal merk-gebonden en universele app’s beschikbaar. Deze werken perfect en transparant.

  2. Op de PC is onder Windows 7-10 de Snipping Tool erg handig om even een stukje informatie te selecteren en te markeren. Je slaat het op, of plakt het in Word of in de Mail. Een en ander werkt ook bij beveiligde informatie. Je knipt wat je op het scherm kunt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.